FIFA annoncerer global strategi for at give kvindefodbold et boost

By admin

juni 13, 2024

På sider som Betfair kan du bruge bonuskoder fra sider som fx bettingkoder.dk til at vædde på mange forskellige sportsgrene. Amerikansk fodbold, hesteløb, håndbold, tennis og herrefodbold, men kvindefodbold mangler. Mangel på fokus på kvindefodbold har skabt enorme forskelle mellem herre- og kvindefodbold ikke kun i Danmark, men næsten i hele verden. Dette vil det internationale fodboldforbund FIFA få ændret på i den nære fremtid. De har nemlig annonceret en ny global strategi, som skal give kvindefodbold et boost i hele verden.

FIFA går efter at opnå 60 millioner kvindelige fodboldspillere inden 2026

Tirsdag den 9. oktober 2018 annoncerede FIFA en ny global strategi som skal øge alt fra deltagelse på græsrodsniveau til indtjeninger på højeste niveau. Fatma Samoura, som er generalsekretær i FIFA, annoncerede at kvindefodbold er en topprioritet hos FIFA. Det internationale fodboldforbund vil arbejde tæt med sine 211 medlemsforbund over hele verden for at kunne skabe et stærkere struktur omkring kvindefodbold, som skal lede til stærke resultater.

Den globale strategi, som blandt andet fokuserer på at skulle øge kvindefodboldens kommercielle værdi, skal føre til at fordoble antallet af kvindelige fodboldspillere til 60 millioner inden 2026. Men allerede inden 2022 skal alle 211 medlemsforbund have udviklet en omfattende strategi til at forbedre kvindefodbold i deres respektive lande. Derudover vil det internationale fodboldforbund også forbedre den interne struktur ved at gå efter at omkring 33 procent af FIFA’s bestyrelsesmedlemmer er kvinder inden 2022.

Det europæiske fodboldforbund fokuserer også på kvindefodbold

Det europæiske fodboldforbund (UEFA) har også fokus på kvindefodbold. Fra 2020 vil de 55 medlemslande under UEFA få 150.000 EUR i stedet for 100.000 EUR, som er det nuværende budget. Det europæiske fodboldforbund har besluttet at give kvindefodbold i Europa et økonomisk boost på ca. 373.000 DKK for at de forskellige nationale forbund kan implementere deres visioner, så kvindefodbold på alle niveauer kan blive forbedret på tværs af det europæiske kontinent.

AaB satser stort på kvindefodbold

Inden for dansk kvindefodbold på højeste niveau i Danmark har Brøndby og Fortuna Hjørring længe domineret. Men så sent som i 2018 har AaB også meldt sig ind i kampen. Træneren for AaBs kvindehold Hans-Martin Lausen har for nylig udtalt at de inden for de næste fem år har sat som mål at kæmpe om tredjepladsen i den danske 3F Ligaen.

AaB har pt. et ungt hold med en gennemsnitsalder, der ligger under 20 år, men det er der god grund til Siden 2012 har AaB haft et talentcenter, som har åbnet dørene op for de største nordjyske talenter. Pigerne repræsenterer de bedste spillere fra forskellige klubber i Nordjylland og mens de bliver ved med at træne i sine respektive klubber, så træner de også på et samlet hold af talenter hos AaB en gang om ugen.

Dette giver pigerne mulighed for at udvikle sig, når de bliver presset og udfordret og AaB håber på at pigerne fra talentcentret i fremtiden vil blive til succesrige kvindelige fodboldspillere, der kan kæmpe om medaljer i 3F Ligaen i den røde og hvide AaB trøje.

About admin