En betting-skandale i kvindefodbold

By admin

juli 18, 2024

Mens der er nogen der foretrækker at spille på sjove spilleautomater online, så er der andre, der kaster sig ud i online betting. Væddemål på sport har længe været populære, da det er forholdsvist nemt at tjene ekstra lommepenge på, hvis man er god til at forudsige kampenes resultater.

Mens der er mange, der holder sig til mændenes fodbold, der dominerer sportsverden i lande som Danmark, England, Italien, Spanien og Tyskland, så er der andre, der fokuserer på betting på kvindefodbold.

Faktisk er kvindernes fodbold i så rivende udvikling i fx England at det engelske fodboldforbund frygter flere sager med match-fixing. I denne artikel gennemgår vi den hidtil mest omtalte match-fixing skandale i engelsk fodbold og hvorfor kvinderne kan være mere tilbøjelige til betting skandaler end mændene.

2014 var året med den første match-fixing skandale i engelsk kvindefodbold

Det er sjældent at vi hører om match-fixing skandaler i kvindefodbold. I Danmark lader det ikke til at der har været nogle sager i rampelyset og når man søger nettet for betting skandaler i kvindefodbold, så er det (heldigvis) begrænset med resultater.

Første gang vi nogensinde hørte om betting skandaler i engelsk kvindefodbold var tilbage i april 2014 i forbindelse med en kamp i kvindernes liga Women’s Super. De to hold på banen var Notts County og Everton og det var anti match fixing organisationen FederBet, der havde lagt mærke til et usædvanligt stort væddemål på at Notts County enten ville vinde kampen mod Everton eller at kampen ville ende uafgjort. I sidste ende endte kampen med en 2-0 sejr til Notts County.

Frygt for stigning i match-fixing i England

Det engelske fodboldforbund the FA frygter at der er match-fixere, som specifikt går efter kampene i den engelske kvindefodbold liga. Tal indikerer at englænderne vædder dobbelt så meget på kvindernes fodboldkampe på højeste niveau i 2018 end de gjorde tilbage i 2016. Dette skyldes blandt andet også at flere betting-sider opfordrer til at vædde mere på kvindefodbold, til at tilbyde attraktive odds og dette kan være en af årsagerne til den stigende sandsynlighed for match-fixing i engelsk kvindefodbold.

De ulige lønninger er skyld i mange match-fixing sager i kvindefodbold

Den mandlige fodboldspiller Neymar, som spiller i Paris Saint-Germain tjener mere end hvad alle kvinderne i top syv bedste fodboldligaer tjener tilsammen. Den brasilianske landholdsspiller tjener tæt på 280 mio. DKK om året, mens de 1693 kvindelige fodboldspillere, der spiller på professionelt niveau i Australien, England, Frankrig, Mexico, Sverige, Tyskland og USA tjener omkring 277 mio. DKK om året, til sammen.

Det vil sige at kvinderne gennemsnitligt tjener 163.000 DKK om året, men der er naturligvis stor forskel på hvad damerne tjener. Netop temaet med lønnen er en af de største årsager til at kvindelige fodboldspillere er mere tilbøjelige til at forvilde sig ud i match-fixing.

About admin