De to træner-duoer som kæmper om guldet

By admin

april 16, 2024

Alle øjne er på Fortuna Hjørring og Brøndby fodboldkvinderne i 2018, hvor det igen ser ud til at en af de to klubber kommer til at ende op med guldet. Fortuna Hjørring har for nyligt skiftet både assistenttræneren og cheftrænere ud og derfor har vi taget et kig på de to respektive træner-duoer, som kæmper om 3F-guldet i år.

Carrie Kveton og Peter Enevoldsen jagter guldet i Hjørring

I slutningen af valgte cheftræneren Brian Sørensen at stoppe i klubben, da han ønskede at fokusere på erhvervsvirksomheden Goal Station i stedet. Derefter blev assistenttræneren Carrie Kveton forfremmet til chefposten og så manglede topholdet fra 2017 blot en person, til at sætte sig på assistentposten. Det er for nyligt kommet frem at det er blevet Peter Enevoldsen, som har overtaget den rolle.

Enevoldsen er tidligere professionel fodboldspiller og han nåede at spille tæt på 200 kampe for Aab samt et udlandsophold i Borussia Mönchengladbach. Derudover har Enevoldsen tidligere været assistent i både SønderjyskE og Randers FC i mændenes Superliga og nu er han flyttet til Fortuna. Den nye assistenttræner kalder Fortuna Hjørring for kvindernes svar på FC København og målet er uden tvivl at hive guldet hjem i 2018.

Per Nielsen og Claus Jensen skal forsvare sidste års mesterskab

Den tidligere Brøndby IF spiller Per Lundgren Nielsen overtog kvindeholdet i sin barndomsklub i 2015 og det lader til at være den rette kombination. Det har i hvert fald resulteret i guld to gange, senest i 2017. Claus Jensen sidder ved siden af Nielsen på trænerbænken. Det har han gjort siden sidste sommer og dermed bliver det hans første slutspil med de blå-gule kvinder.

De nye kvinder i Brøndby og Hjørring

Der er yderligere to nye personer, som bærer det blå og gule logo i dette års slutspil. Hen over vinteren har den sjællandske klub forstærket sig med to nordiske spillere. I midten af januar hentede klubben den svenske offensivspiller Sophie Sundquist i FC Rosengård. Dermed er der tre svenskere i truppen, som også har Emma Pennsäter og Hanna Persson.

Brøndby hentede også den finske landsholdspiller Ria Öling i januar. Den 23-årige spiller er endnu en offensiv midtbanespiller, så det lader til at Brøndby-klubben går efter at score endnu flere mål i denne sæson. Hjørring-holdet har derimod forstærket sig i den anden ende af banen. Klubbens rutinerede målmand Maria Lindblad Christensen, har været ude med en korsbåndsskade siden slutningen af oktober og hun er i gang med genoptræning. Det har givet plads til den nye keeper Hannah Seabert i truppen. Seabert er amerikaner og hun har senest spillet hos Orlando Pride i Florida, som endte på tredjepladsen i den stærke National Women’s Soccer League i 2017. Det bliver spændende at se de nye kvinder i action når slutspillet bliver fløjtet i gang til marts.

About admin