De fire bedste klubber i dansk kvindefodbold

By admin

juli 18, 2024

Når man nævner danske kvindefodbold på klubniveau, er der typisk to navne som dukker op. Det er Fortuna Hjørring og Brøndby IF, som har domineret den danske kvindefodbold især siden årtusindeskiftet. Derudover har Odense BK og HB Køge også vundet DM-guld siden vi kom ind i det nye årtusinde. Mange fodboldfans, der jævnligt bruger leo vegas bonus, er også begyndt at være opmærksomme på kvindeholdene. Så vi kan lige så godt sige, at kvindefodbold er på vej frem.

Odense BK startede 2000’erne godt

I slutningen af firserne rykkede Odense BK op i den bedste lige for kvindefodbold og omkring et årti senere vandt de DM to år i træk i 2000 og 2001. Desuden vandt de kvindernes pokalfinale i 2003, men siden da er det ikke blevet til nogen medaljer. 

Fortuna Hjørring kom tilbage på toppen i 2002

Fortuna Hjørring vandt DM for første gang allerede i 1994, og det blev til guld fire gange i 1990’erne. Efter Odense klubbens succes kunne Fortuna Hjørring kalde sig Danmarksmestre på ny i 2002. Klubben er en af de største danske fodboldklubber for piger og kvinder, hvis man kigger på medlemstal. Førsteholdet spiller i Gjensidige Kvindeligaen, mens andetholdet også spiller op topniveau i første divisionen. Indtil nu har Fortuna Hjørring vundet DM-guld og DM-sølv 11 gange hver. Derudover er det blevet til ni gange guld i pokalturneringen.

Anders Henrikson, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons – cropped

Brøndby IF har den aktuelle rekord for DM-guld

Brøndby IF Fortuna Hjørrings største rival. Brøndby-kvinderne blev en del af fodboldklubben på Vestegnen i 1964, men det var først i 2003 at de kunne kalde sig for Danmarksmestre for første gang, men det blev bestemt ikke den sidste. 

Faktisk vandt Brøndby IF DM seks år i træk i perioden mellem 2003 og 2008. Derefter vandt Hjørring-damerne i 2009 og 2010, og Brøndby dominerede igen mellem 2011 og 2013. Det betyder at Brøndby IF fodbold damerne hidtil har vundet DM-guld 12 gange i historien, som altså er et trofæ mere en Fortuna Hjørring. 

HB Køge vandt guld i deres første sæson 

Men det var hverken Fortuna Hjørring eller Brøndby, som vandt den seneste sæson af Gjensidige Kvindeligaen. HB Køge blev grundlagt i 2009, og de blev en del af Elitedivisionen i 2020. Det vilde ved denne historie er at HB Køge vandt sin allerførste sæson i den bedste danske række for kvindefodbold. Det kom efter at HB Køge i januar 2020 lavede en aftale med det amerikanske fodboldakademi Slammers FC om at klubben skulle kvalificere sig til kvindernes Champions League inden for de første fem år. I og med at de vandt ligaen allerede i deres første sæson på det højeste niveau har de allerede opfyldt det mål. 

Spændende fremtid for kvindefodbold i Danmark

Dansk kvindefodbold går en interessant fremtid i møde, nu hvor HB Køge har meldt sig ind i kampen om medaljerne og der er endnu hårdere konkurrence mellem Fortuna Hjørring, Brøndby IF og Køge-holdet.  

About admin