De fem bedste kvindefodboldlandshold i verden

By admin

maj 18, 2024

Takket være internettet kan vi i dag lede efter alt sjovt og underholdende fra sofaen i vores stue (eller måske endda badeværelser? Ingen dom.) Fra at søge efter sider, der tilbyder karamba bonuskode, læse om de nye videospil og, selvfølgelig, læse nyheder om ting, der interesserer os. Heldigvis er det sådan, vi også kan blive klogere på, hvad vi finder interessant. Sig, kvindefodbold. Hvad kan vi lære med blot en simpel Google-søgning?

Der er mange dygtige fodboldlandshold i damefodbold. Du ved sikkert allerede at USA topper verdensranglisten, men kender du til de fire andre hold? Vi kigger på top fem af verdensranglisten nedenfor.

USA

Canada overraskede hele verden, da de vandt damernes OL i fodbold tidligere på året. Faktisk er det canadiske landshold ikke engang i denne top fem. USA, som vandt OL-bronze i Tokyo, har længe været kendt som verdens bedste fodboldlandshold i damefodbold. Derfor topper de listen. 

Sverige

Sverige tabte OL-finalen til Canada. Alligevel ligger det svenske fodboldlandshold nummer to på verdensranglisten. Det svenske damefodboldlandshold vandt bronze ved VM i 2019, og de var også i OL-finalen i 2016. Derfor er de ikke overraskende det næstbedste damefodboldlandshold i verden. 

Jonas de Carvalho from Rio de Janeiro, Brasil, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia Commons

Tyskland

På nummer tre på FIFA’s verdensrangliste for damelandshold i fodbold, finder vi Tyskland. Det tyske kvindefodboldlandshold kvalificerede sig ikke til OL i Tokyo i 2020, men til gengæld vandt de OL-guld i 2016. Derudover vandt de tyske fodbolddamer bronze tre gange i træk i perioden mellem 2000 og 2008. 

Kigger vi på verdensmesterskabet kan vi se at Tyskland nåede til kvartfinalen i 2019, og de endte på fjerdepladsen ved VM i Canada i 2015. Tyskerne er suverænt det bedste landshold i Europa. Det tyske damelandshold vandt EM i damefodbold seks gange i træk mellem 1995 og 2013. Den stime blev afbrudt ved det seneste EM i Holland, hvor det netop var Danmark, der slog Tyskland ud i kvartfinalen. Netop det EM nåede Danmark hele vejen til finalen, men så sig slået af værterne fra Holland.

Holland 

Holland er som regerende Europamestre ikke overraskende nummer fire på verdensranglisten. Det hollandske damelandshold har taget verden mest storm. Landshold kvalificerede sig for første gang nogensinde til VM i damefodbold i 2015, hvor de nåede hele vejen til 16-delsfinalen. I 2019 tabte de VM-finalen til USA. 

I 2009 kvalificerede det hollandske kvindelandshold i fodbold sig for første gang til EM. Den gang blev til et eventyr, der varede indtil semifinalen. I 2013 måtte de nøjes med at nå til gruppespillet, mens de som sagt slog Danmark i EM-finalen i 2019. For nyligt var Holland også med til OL i damefodbold for første gang nogensinde, og der blev det til et eventyr, der varede indtil kvartfinalerne.

Howcheng, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Frankrig 

På skrivende fod er Frankrig det femtebedste hold på verdensranglisten. Det franske damefodboldlandshold kvalificerede sig ikke til OL i Tokyo, men nåede til kvartfinalerne i Rio i 2016. Frankrig nåede til kvartfinalerne ved VM i både 2019 og 2015. Kigger vi på EM nåede det franske damelandshold til EM-kvartfinalerne tre gange i træk mellem 2009 og 2017. Derfor plejer landsholdet i damefodbold i Frankrig ofte at nå langt til de store slutrunder, men de mangler at vinde medaljerne til sidst. 

About admin