Bør mænd og kvinder træne anerledes?

By admin

juli 18, 2024

Dette er et spørgsmål som bliver stillet meget og der er delte meninger. Først og fremmest findes der ingenting som mandetræning eller kvindetræning, men der kan være forskel på hvordan mænd og kvinder træner, og vi er selv med til at skabe forskellen.

Forskel på mændenes og kvindernes styrketræning

Styrketræning har den samme effekt for mænd og kvinder og der er ikke behov for ”mandeprogrammer” eller ”kvindeprogrammer.” Den største forskel er at vores vægt og hvordan muskelmassen er fordelt i kroppen.

Forskellen ligger også i det langsigtede mål i fitnesscentret. Groft set træner kvinder mest cardio mens mændene fokuserer på at løfte vægte. Det grundes at mændene går efter en muskuløs krop mens kvinderne ønsker en flad mave og trimmede arme. Derfor fokuserer mænd og kvinder ofte på forskellige øvelser. Det handler om at finde den rette balance. Mens mændene ofte løfter for tungt, så løfter kvinderne for let. Mændene kan have en tendens til at fokusere mest på overkroppen, mens kvinderne har fokus på underkroppen.

Forskel på mændenes og kvindernes mentale træning

Mændene kan nogle gange være mere psykisk stærke end kvinderne. På nogle områder kan de kvindelige spillere nogle gange tage tingene for seriøst hvor det kan være bedre at slappe af og nyde øjeblikket. Derudover spørger kvinderne ofte for mange spørgsmål, mens mænd modsat ikke stiller lige så mange spørgsmål. Hverken den ene eller den anden attitude er den bedste. Nogle gange er det godt at stille spørgsmål mens andre gange er det bedst ikke at tænke for meget over tingene. Derfor kan både mænd og kvinder lære af at træne psyken mere.

Forskel på hvordan mændene og kvinderne træner fodbold

Generelt handler kvindefodbold og herrefodbold om at mestre forskellige færdigheder. Når mændene spiller fodbold handler det om høj intensitet og spillerne skal have gode tekniske færdigheder. Kvindefodbold handler også om tekniske færdigheder men også de taktiske færdigheder spiller en større rolle.

Der er åbenlyse fysiske forskellige på mandlige og kvindelige spillere. Mændene er ofte stærkere især når det kommer til at tackle. Derudover kan mændene være hurtigere, men der er ikke så store forskelle på mænd og kvinder, når det handler om hvor god man kan være til at komme op i fart. Selvom at kvindefodbold måske går langsommere, så giver det stadigvæk rum til et større fysisk fokus i mændenes kampe.

Den tidligere landsholdstræner for det engelske kvindefodboldlandshold Hope Powell har tidligere udtalt at ”kvinder tager bedre imod coaching. De anerkender at der altid er mulighed for at lære mere, mens mændene i udgangspunkt altid har den holdning at de ved alting – det tager lidt tid før det går op for dem at de ikke ved alting!”

Powell mener også at kvinderne viser for mange følelser i træningen og ofte tager tingene for personligt, end mændene, som ofte gør alt for at ikke at vise følelser, da det kan være et tegn på svaghed. Når man spørger eksperter som Powell, så lader det til at det er vigtigere for kvinderne at blive mentalt stærke, når det kommer til fodboldtræning.

About admin